Medlemsskab

§ 5, Stk. 2. Optagelse


a) En ansøger skal være døbt med den kristne dåb til den treenige Gud og skal bekende sig til den kristne tro i lære og liv.
b) En ansøger skal være bekendt med menighedens vedtægter og skal kunne identificere sig med menighedens formål og grundlag.
c) Menighedsledelsen er forpligtiget på en afklarende samtale med et kommende medlem.
d) Optagelse som medlem sker for udøbte gennem dåb (punkt e) og for den døbte gennem ansøgning (punkt a-c)
e) Optagelse gennem dåb aftales med menighedsledelsen.

 

 

 Alle er velkomne som medlemmer af Vendsyssel Frimenighed.

Et medlemsskab starter med en samtale med vores præst, for at sikre at ansøgeren er inforstået med menighedens teologi, formål, grundlag, økonomi osv. og for at afstemme gensidige forventninger til tjeneste i menigheden.

Da vi er en frimenighed betaler vores meldemmer ikke kirkeskat, og nyder heller ikke del af den økonomiske støtte folkekirken får. Derfor er det forventet at medlemmer over 18 år, som er i arbejde, giver af sin overflod til kirkens arbejde - dvs. bidrager med minimum det beløb der svarer til kirkeskatten + det skattemæssige fradrag. Beløbet der gives aftales med kasseren alene, så denne har overblik over menighedens indtægter. Oplysningerne behandles fortroligt.

Ønsker du at blive medlem opfordres du til at tage kontakt til vores præst, enten ved direkte henvendelse, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - så bliver du kontaktet hurtigst muligt.