Præsentation af præstefamilien

En kort præsentation af præsten og hans familie

tideman

Mit navn er Johnny Oslo Tidemand, og jeg er præst i Vendsyssel Frimenighed. Det har jeg været siden august 2017. Derfør boede jeg i Herlev ved København, hvor jeg gennem 12 år var børne- og ungdomsmedarbejder i Lindehøj Kirke. 

Min kone Ditte er sygeplejerske, og er ved at videreuddanne sig til intensivsygeplejerske. Hun er tilknyttet Hjørring Sygehus. Vi har været gift siden 2008, og i 2016 fik vi en datter, Celine, som er fra Filippinerne. 

Det har været en stor omvæltning at flytte fra Københavnsområet til Frederikshavn, men vi er overbevist om, at det er her, vi skal være nu. Vi er blevet godt modtaget og er faldet godt til i menigheden og i byen. 

 

Jeg har en bachelorgrad i ’teologi med specialisering i ungdomsarbejde’, dels fra Århus Universitet og Menighedsfakultet og dels fra Skandinavisk Akademi for Lederskab og Teologi i Oslo. Jeg går lige nu på Arrow Lederskabsprogram - en form for efteruddannelse for præster og ledere i kirkeligt arbejde. 

Jeg har en særlig interesse for bibelsk arkæologi. Dels fordi arkæologien kan styrke Bibelens troværdighed (og der er folk nok, som vil prøve at svække den), og dels fordi det kan styrke vores forståelse af Bibelens beretninger. Jeg elsker således at blive klogere på forhold vedr. Bibelen, som kan være med til at gøre teksterne mere levende, så vi kan forestille os, hvordan det var, dengang ordene første gang blev sagt. 

Jeg har også en særlig interesse for lederskab, og især for hvordan vi bedst kan opbygge og udvikle kirken. Bibelen har meget at sige om det, men der er også masser af spændende inspiration af hente fra den store verden. 

Den sidste interesse, jeg vil nævne her, handler om at give troen videre til den opvoksende generation. Det er vigtigere end nogensinde før, at vi på en god måde formidler troen på Jesus til vores børn og unge. Derfor er det også et fokusområde i mit arbejde som præst. 

Jeg er pt ansat på 60% af en fuldtidsstilling.